Top 10 Common Job Interview Questions And Answers

The Reason Why Everyone Love Top 10 Common Job Interview Questions And Answers. 

Interviews are one of the key steps in entering a career. Each company organizes it to determine how well you fit for the position you are applying for. 

For many skilled and competent people, this interview becomes difficult and worrying. Many succeed in retinas and other steps but are excluded after the interview. Therefore, there is no option to present yourself competently in the interview. 

No one can know in advance what the questioner will ask in the interview. But some common questions are asked of the candidate in all company interviews. If you can answer those questions correctly, you must be one step ahead of the rest.

So, today we’re going to learn “Top 10 Common Job Interview Questions and Answers.” It’ll definitely increase your chances of getting a dream job.

Top 10 common job interview questions and answers are:

1. Tell me something about yourself.

This question is typically asked at the start of the interview. If you have a little turnaround, do something like that, tell me something about your CV. 

 The question does not seem to be easy to answer indirectly. The answer to this question gives you an idea of your confidence, enthusiasm, and communication skills.

 In answer to this question, you can highlight your educational qualifications, family, and previous work experience. Ignore responses like “I love watching soccer,” “I have a lot of pigeons.” Present yourself in a beautiful and fluent language.

Sample Answer:

I grew up in the Newyork and studied accounting there, and have 8 months of experience working in an accounting firm.

I love working with numbers, and that’s why I’m interested in doing this job as well and also like reading books at leisure.

2. What are your biggest and strongest qualities?

This is one of the questions most frequently asked during interviews. You can find out how positive you are about yourself and what you are proficient in by answering this question.

 You can mix well with people, and it is better to discuss it briefly without answering it in such a way. When answering, think about your own qualities. 

 For example, I try to perfect everything I do. Step by step with the ideas. In this case, it is good to say that the company is usually looking for candidates who can do his jobs well and that is to increase income, save time, reduce costs.

Sample Answer:

 My best quality is that I try to perfect any job I do. I go step by step with planning. Even when I was in college, I used to create and follow my to-do list all week. Many think that because of my mixed nature. I can easily mix with people.

3. What are your weak points?

The purpose of this question is whether you know your weak points and how to overcome them.

In answer to this question, “I am very rude”, “less of my patience” do not say directly, turn around a little, and you must say how you overcome your weaknesses.

Sample Answer:

My biggest weakness is my flawed nature. I want to do all the work perfectly and spend a lot of time doing what I need to do. That’s why I can’t submit projects in many instances in a given time. In my opinion, this is my weak side. )

You can also check Why do you choose Your Career as an accountant?


4. After 5 years, where do you want to see yourself?

You can verify how far you have been. Tell us a bit about your qualities of leadership. To influence people, to lead, to negotiate, to take the right action. 

You can highlight these qualities and briefly describe your previous experience.

Sample Answer:

‘Well five years from now, I would like to be in the management position. Till then, I might wish to gain practical experience then eventually become a manager. Of course, I might wish to share and learn new things from my team members. 

‘That is, in the next five years, I would like to see myself in a management position. But in the meantime, I want to gain real workplace experience. I want to work with my team members to learn and learn new things and share my experiences with them.

5. What do you know about our company?

The answer to this question shows how much you are willing to work with the company and how much dedication you will work with. 

This is why you must know the company well before the interview.

Sample Answer:

Your company is renowned for customer service and you are also rewarded for being the best product service company in the country.

6. How well do you work under pressure?

This question is asked to find out how well you are capable of taking on additional workloads. Answer this question confidently:

Sample Answer:

‘Working under pressure or without pressure works just the same for me.’ That is, whether you have a workload or not, you are able to adapt in both cases and additional workload does not affect you.

7. Why did you quit your previous job?

This is a complex question, but you can be sure that if you are currently working somewhere, you must answer this question. 

Try answering something positive, saying bad things about your current company will result in nothing but profits.

Try to sort out the answer so that it looks like you are eagerly waiting for a new opportunity, and the job you have come to interview for may give you the opportunity you want.

It’s best if you can positively point to a new job opportunity that you have not had in your previous job. For example, if a job has the opportunity to improve your professional skills through training abroad, you are not in your current job. Then you should say that with this training you want to make yourself more efficient in the workplace.

Sample Answer:

I’m looking for a more robust job to expand my skills and professional skills. That’s why I quit my previous job.

Test your knowledge with our basic accounting quizzes.


8. Why should we hire you?

If the questioner is satisfied with the answer to this question, then your chances of getting a job will increase as much as your chances of being dissatisfied will be greatly reduced. 

So think about and multiply your qualities. Say something about yourself that will make you unique.

Sample Answer:

First, I do not just work and achieve significant success; Secondly, I am always ready to work in any kind of team and environment; and thirdly, I am far more qualified than anyone else.

You can also read top 50 accounting job interview questions and answers

9. How do you expect to pay?

This is a non-existent interview question. To answer this question, you must have a good idea about the salary for that job. Many people think less money will increase the chances of getting a job.

It is a misconception that if you expect a lower salary than conventional pay, the interviewer will think you have no idea about the job. Get ideas about salary from different websites or friends or relatives working in that sector? 

After taking the idea, mention the highest salary available on the basis of your experience, educational qualifications, and skills. And convince the interviewer that you understand the value of your qualifications, but since the job you are willing to do, you are interested in discussing if the salary is a little higher.

10. Do you have any questions for us? What is the question?

This question is asked at the top of the interview. This question should not be answered.

At least 1/4 questions should be asked of what you know about the company. This shows how much you know about the company. “What qualities do you have to achieve success in this job?”

Before leaving the room, the mobile must be silenced and the necessary documents must be packed the night before. It is important to have an interview with confidence in yourself.

It is not possible to guarantee that only these questions will be asked in the interview. Be prepared for any kind of question. It is not right to think that these answers will get you a job.

The interview questions and their acceptable answers depend entirely on the interviewer’s personal preferences and the needs of the recruiting company. However, the above questions are often asked in our country interviews. And the purpose of this writing was to provide possible answers. If you want to do well in the interview, please practice these “Top 10 Common Job Interview Questions and Answers” on a regular basis.

Good luck to all the job seekers.


You Can Also Read:

Leave a Comment